Sexskandaler: Lloyd Evans og 3F-formandens fællestræk

For lidt mere end en uge siden fremkom afsløringer omkring 3F-formanden Per Christensens privatliv, hvor han havde løjet og bedraget om sit privatliv gennem mange år. Altinget stod bag afsløringerne i denne artikel. I artiklen kan man læse om Altingets overvejelser. Hvor går grænsen mellem privatlivets fred og den offentlige interesse? Det er et af de store spørgsmål. Hvornår skaber ens privatlivs eskapader tilstrækkelige med tråde til ens troværdighed som offentlig person? Der er ikke et endegyldigt svar. Men når det er i større eller mindre grad var en offentlig hemmelighed at Per Christensen kunne leve et dobbeltliv i sit privatliv, vil mange helt sikkert også begynde at tvivle på hans moralske kompas, når det kommer til hans professionelle virke.

Lloyd Evans er nu havnet i en lignende situation. Blandt tidligere Jehovas Vidner er han en offentligt kendt youtuber, som bruger store mængder af energi på at dissekere Jehovas Vidners videoer og kommentere på dem. Alene i december uploadede han 33 film af en varighed på op over en time. Det er blevet til en forretning for ham. Da jeg fortalte min hustru dette (og hun har aldrig været en del af et religiøst miljø), konstaterede hun tørt, at det nærmest virkede sygeligt, at bruge så meget tid på noget, som man har forladt. Det kan nærmest virke familiært med Stockholmsyndromet. Nå men det er slet ikke dette, som blogindlægget skal handle om…

Lloyd Evans er nu kommet ud i et massivt stormvejr, da en af hans betroede, Kim Silvio, har valgt at afsløre at han har levet et massivt dobbeltliv. Anklagerne går på at han har haft et massivt forbrug af prostituerede både i sit hjemland og på rejser til Thailand. Det mest alvorlige i anklagerne er at han betalt for at være sammen med mindreårige. Sidstnævnte er en meget alvorlig anklage. Bemærk at det indtil videre kun er en anklage, og det er ikke folkedomstolen, som skal dømme ham, hvis han har gjort noget kriminelt. Det er et statsligt retssystem.

Det som bekymrer mig i dette, er at Lloyd Evans nærmest har opnået en gurulignende tilstand, hvor mennesker forsvarer ham med hud og hår, og kommer med voldsomme angreb på Kim Silvio. Er Silvios anklager falske, så er det selvfølgelig alvorligt.

Men er der sandhed i disse anklager er vi tilbage ved samme overvejelser, som afsløringerne af 3F-formanden Per Christensen. Er det rimeligt at Lloyd Evans privatliv bliver afsløret. Flere påpeger at dette er sladder, som de sammenligner med deres tid i Jehovas Vidner. Og ja der sladres meget i Jehovas Vidner. Men det sker ofte i mindre samfund. Til de som mener at sladderen denne gang har overskredet en grænse, vil jeg blot minde om at hvis en fra Jehovas Vidners styrende råd blev anklaget for noget tilsvarende, hvor meget vil sladren så ikke løbe på diverse fora på Facebooksiden X-jehovas Vidner, udenlandske facebookkanaler og Reddit?

Et af argumenterne for at Kim Silvio ikke burde gå offentligt med sin anklage er hensynet til Lloyd Evans kone og børn. Men hvordan er Lloyd Evans hensyn til sin kone og børn, hvis han har valgt at bruge familiens penge på at opsøge prostituerede?

Hvis alle anklager er korrekte, herunder anklager om pædofili, viser det at Lloyd Evans har mistet sit moralske kompas komplet, og dermed vil han for mig være direkte uværdig og upålidelig til at være et kritisk talerør imod Jehovas Vidner. Hvis manden alene har svindlet sin hustru og børn, ved at være hustruen utro, som han har indrømmet, på sin youtube-kanal er det i sig selv alvorligt, men her må det være op til den enkelte at dømme.

Jeg så brudstykker af hans seneste yotubevideo, hvor han udtaler at han ikke vil ses som et offer, men samtidig giver han Jehovas Vidners organisation skylden for det som han selv definerer, som en underlig seksuel adfærd. Så selv om han siger, han ikke være et offer, forsøger han alligevel at gøre sig til et offer. Intet menneske kan give andre skylden for deres forbrydelser, så hvis det viser sig at anklagerne om pædofili holder stik, så er ofrene alene de mindreårige – ikke Lloyd Evans. Hvis han har været sin hustru utro, er hun og deres børn ofrene – ikke Lloyd Evans.

Den føromtalte video, er forfærdelig at se på, da han nyder sin “berømmelse” midt i sin tragedie og lidelse. Flere gange nævner han hvor mange der følger med i sin liveudsendelse og udviser smiger. Alene denne video får mig til at indse at manden ikke har de bedste intentioner, når det kommer til at informere om Jehovas Vidner. Han virker til at have mistet sig selv.

Det som bekymrer mig, er den position, som han har opnået. Han har fået en stor gruppe af følgere, for hvem det er ikke er vigtigt at Lloyd Evans i et eller andet omfang har mistet sit moralske kompas.

Jeg erindrer at for nogle år siden, var der en sag, i den danske støtteforening for tidligere Jehovas Vidner (xjv.dk), hvor det blev afsløret at Kjeld Munch Rasmussen, far til Kim Leine, sandsynligvis også havde mistet sit moralske kompas, da Kim Leine anklagede ham for incest. Daværende medlemmer af støtteforeningens bestyrelse forsvarede Kjeld Munch Rasmussen, selvom han tilstod en del bizare handlinger. Der blev brugt meget voldsomme ord overfor den person, som påpegede problematikken, at Kjeld Munch Rasmussen stadig var kontaktperson i støtteforeningen. Kjeld Munch Rasmussen havde tidligere været en del af toppen i støttegruppen. Den nuværende formand for støtteforeningen, Poul Dal, tog aldrig via officielle kilder afstand til handlingerne. Dette skyldes sikkert Poul Dals venskab med Kjeld Munch Rasmussen. Uanset et det bekymrende når offentlige talsrør mister hele eller dele af deres moralske kompas.

Jeg håber at dette indlæg måske kan være en øjenåbner, til dig som har forladt Jehovas Vidner, eller måske tvivler. Ikke alt er godt, blot fordi det er kritisk i forhold til Jehovas Vidner. Uanset skal du have din kritiske sans med dig. Det gælder selvfølgelig også når du læser på min blog.

3 thoughts on “Sexskandaler: Lloyd Evans og 3F-formandens fællestræk

Add yours

  1. Tak for dit “Se&Hør” indlæg..
    Synes nu vinklen er noget subjektiv. I øvrigt er Lloyd Evans ikke amerikaner, men englænder. Så det er vist ikke det amerikanske retssystem der skal bedømme om han har gjort noget kriminelt 😂

    Like

    1. Hej og tak dit synspunkt. At tage udgangspunkt i en debat skrevet i Altinget er næppe hvad man betegner som Se & Hør. Jeg kan ikke være helt sikker, da jeg ikke har læst bladet i over 20 år. Men det lader til at du er bedre opdateret i kulørte ugeblade. Hvorfor du nævner der amerikanske retssystem forstår jeg ikke helt. Har du læst mit blogindlæg?

      Like

Skriv en kommentar

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑