Hvordan kan du fejre jul?

Dette spørgsmål mødte jeg tidligere af familier og tidligere venner i Jehovas Vidner. Underforstået ligger Jehovas Vidners holdninger til julen; at Jesus ikke kan være født i december og at før julen havde man i forskellige europæiske lande en række traditioner i december, som i et eller andet omfang er overtaget af kristendommen. Imidlertid har kristendommen overtaget flere højtider fra jødedommen. For eksempel er Jesu død knyttet til påsken og helligånden viste sig i pinsen. Så kristendommen kan ikke sige sig fri fra at kopiere fra andre religioner.

Imidlertid er argumentet uden betydning for mig, da jeg ikke er troende. Hvorfor så fejrer jul? Det handler i bund og grund om at være en del af den kultur man befinder sig i. Jeg mener at jeg er forpligtet til at give dem forståelse for den kultur vi lever iblandt. Derudover er julen også en hyggelig tid, og jeg kan se på mine børn at juletiden giver dem noget, som jeg ikke oplevede som barn, og det giver dem lys i øjnene. Hele spændingen og magien omkring julen er fantastisk for børn.

Derfor er jeg kommet til at holde meget af julen. Ikke på grund det kristne budskab, men på grund af magien. Jeg håber med tiden at mange af mine tidligere trosfæller vil få samme oplevelse.

Glædelig jul til alle læsere af bloggen!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: