Hvis muslimers børn skulle omvende danskere ved at banke på folks døre

Dette blogindlæg er et tankeeksperiment på baggrund af en oplevelse jeg havde forleden. muslim-kid

Lørdag formiddag stod der to mennesker uden for min dør og mine børn lukkede op. Det var 2 Jehovas Vidner, en far og hans lille søn på cirka 7 år. Drengen som var ret genert og lettere beklemt ved situationen – at det var børn som kom til døren. Det er en følelse jeg kan genkende fra min egen barndom. Jeg syntes aldrig det var rart når børn kom til døren. Som barn fulgtes jeg med mine forældre når de bankede på folks døre i et håb om at frelse/omvende danskere til Jehovas vidner – hver lørdag formiddag. Det føltes ofte som meget lange formiddage, især når vi begyndte på en lang vej, hvor vi traskede os igennem samtlige huse på vejen. De fleste mennesker vi mødte afviste os høfligt. Indimellem var der dog mere sure mennesker og enkelte påpegede at det var urimeligt at tage små børn med. En enkelt gang oplevede jeg en mand blev så rasende over vores besøg, at han overfaldte min mor fysisk. Heldigvis led min mor ikke nogen overlast, men det var stadig en voldsom oplevelse for mig. Manden boede på en vej som var en del af min skolevej, så jeg husker at jeg var bange de efterfølgende dage, når jeg gik forbi hans hus på vej i skole.

Nå men tilbage til tankeeksperimentet – som overskriften til blogindlægget siger; hvad hvis nu muslimer tog deres børn med fra dør til dør for at omvende mennesker til islam? Gad vide hvor lang tid der ville gå før politiske partier over en bred kam i folketinget ville råbe på børns rettigheder og true med at fjerne børnepenge, tage kontanthjælp og så videre? Nogle på højrefløjen ville helt sikkert arbejde på forbud af “ekstremistiske muslimer”. Hvordan kan det være at en ekstremistisk amerikansk sekt har særstatus i forhold til arabiske ekstremister? Kan man på nogen måde retfærdiggøre at Jehovas Vidner tvinger deres børn med ud i deres omvendelsesarbejde. Har børn ikke blot ret til at være børn og ikke skulle tage stilling?

Jehovas Vidner opfordrer selv små børn til aktivt at missionere – gerne helt ned til 8-9 års-alderen. Indtil da er de stadig med i deres omvendelsesarbejde, dog i en mere passiv rolle. Jeg selv fik titel af forkynder før jeg fyldte ti år. Når man får titel af forkynder betyder det at man aktivt skal forsøge at omvende gennem opsøgende forkyndelsesarbejde og helst i mindst 10 timer per måned.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: