JW.org undlader behørigt omtale af retssager om seksuelt misbrug af børn

Child-Sexual-AbuseDet er efterhånden mange år siden de første sager dukkede op, hvor mennesker var blevet svigtet af Jehovas Vidners ledelse. Det drejer sig om håndteringen seksuelt misbrug af mindreårige. Problemet består primært i at Jehovas Vidner i mange lande ikke har indberettet kendskab til seksuelt misbrug til de rette myndigheder. Gennem de senere år har der været en række retssager. Den mest omtalte høring fandt sted i Australien for 2 år siden hvor blandt andet Geoffrey Jackson, medlem af det styrende råd, blev afhørt (afhøringen kan ses nederst i dette blogindlæg).

Senest er der påbegyndt en retsag i Montana (The Washington Post, 19. september 2018) i USA hvor to kvinder anklager Jehovas Vidners ledelse for ikke tage det ansvar man kan forvente i forbindelse med at de er blevet misbrugt af en ældste.  I denne sag benægter Jehovas Vidners advokater ikke at der har foregået forbrydelser. Jehovas Vidners advokater benægter heller ikke at de ledende ældste i menigheden, hvor kvinderne er blevet misbrugt, havde kendskab til misbruget. Men Jehovas Vidner og deres advokater mener at ældste ifølge lovgivningen i Montana ikke kan afkræves at anmelde et menighedsmedlems alvorlige forbrydelser. Dette understreger desværre at Jehovas Vidner har mere fokus på deres rettigheder frem for fokus på de ofre som er misbrugt. Det kan i høj grad undre mig at mange af de mennesker, som jeg har kendt i Jehovas Vidner stadig kan se sig selv i øjnene, taget i betragtning de efterhånden mange retssager, der har været anlagt mod Jehovas Vidners ledelse, som følge de talrige eksempler på pædofili.

Yderligere kan det undre mig at der ikke er flere Jehovas Vidner, som undrer sig over hvorfor Jehovas Vidner ikke nævner disse retssager med ét ord på deres hjemmeside. På JW.org skrives der iøvrigt meget omkring retssager som anlægges mod Jehovas Vidner. For eksempel sager omkring retten til civil værnepligt og hvorvidt Jehovas Vidner har ret til at eksistere i Rusland. Jehovas Vidner undgår imidlertid behændigt at omtalte sager om seksuelt misbrug. Det store spørgsmål er – HVORFOR?

Sandsynligvis er det fordi ledelsen frygter at mange medlemmer vil sive, hvis først de berører emnet. En større flugt fra sekten kan man nemt forestille sig, da Jehovas Vidner tidligere var meget fordømmende i forhold til den Katolske Kirkes problemer med pædofili. Nu er det imidlertid Jehovas Vidner som er ramt af præcis samme problem. Det vil falde mange medlemmer for brystet hvis det som Jehovas Vidner betegner som “Guds eget folk”, har så alvorlige problemer med pædofili. Det vil desuden heller ikke være i sektens ånd at indrømme at man efterhånden i mange retssager om seksuelt misbrug har måtte indgå forlig med ofrene og efterhånden har udbetalt en del millioner til ofre.

Til dig der stadig er en del af sekten og som læser dette: Jeg vil opfordre dig til at læse nogle af de mange artikler der er om seksuelt misbrug i Jehovas Vidner og tænker over om det lever op til Jehovas Vidners egne kriterier til at være “Guds folk”.

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: