Jehovas Vidners charmeoffensiv – internationalt stævne i København i 2019

Jehovas Vidner er gennem de seneste årtier begyndt at afholde flere og flere internationale stævner og næste år står København for tur igen. Fra den 19. til 21. juli 2019 vil Brøndby Stadion lægge græs til Jehovas Vidners internationale stævne. Det er bemærkelsesværdigt at Jehovas Vidner har fået et øget fokus på internationale og landsdækkende stævner i Skandinavien. Siden 2003 har der i Danmark været afholdt 3 internationale/landsdækkende stævner i henholdsvis Brøndby og Aarhus. Senest blev der afholdt internationalt stævne i Stockholm i 2015 hvor alle danske Jehovas Vidner forventedes at deltage.  Før 2003 skal man flere årtier tilbage for at finde frem til det første og eneste internationale stævne afholdt af Jehovas Vidner i Danmark.

Intentionen med internationale stævner

Jehovas Vidners har sandsynligvis to forskellige hensigter med de internationale stævner. På den ene side ønsker de at udbrede kendskabet til sekten gennem en charmeoffensiv. Det er ikke tilfældigt at Jehovas Vidner stiller en række strenge krav til de som får lov til at deltage i et internationalt stævne. Kravene kan ses i dette link:

Men endnu mere vigtigt er styrkelsen af det interne sammenhold, at få vidnerne til at føle at de er en del af noget større. Dertil er de internationale stævner et stærkt værktøj. Min vurdering er at den primære årsag til afholdelses af de internationale stævner er deres styrke til at fastholde medlemmerne i sekten.

Medlemmer af Det Styrende Råd er Jehovas Vidners rockstjerner

Det seneste internationale stævne jeg deltog i var i Brøndby i 2003. Jeg husker især en episode fra stævnet og det var da et medlem af det styrende råd havde afsluttet stævnet og forlod stadion. Det der chokerede mig var deltagernes reaktion. De piftede og hujede som var han en rockstjerne. Medlemmet af Det Styrende Råd vinkede til publikum og man kunne se at han nød sin berømmelse. Denne episode ramte mig og jeg undrede mig over dette mange gange siden, da Jehovas Vidner netop mener at dyrkelse af personer ikke er godt, og hvad jeg så ved dette stævne var præcis menneskedyrkelse.

Ønsker du at læse mere om Jehovas Vidners charmeoffensiv kan det gøres ved at klikke på dette link. Du skal scrolle ned i bunden og vælge Danmark.

jwconvention
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: