Tæsker Jehovas Vidner deres børn?

I forlængelse af et debatindlæg i Information den 30. juli 2018,220px-Humane_Society_Children ser jeg mig nødsaget til at tage kraftig afstand fra Martin Brahtz’s metoder til at agitere for sit borgerforslag, hvori han foreslår at Jehovas Vidner skal fratages retten til at være et anerkendt trossamfund.

I debatindlægget antyder Martin Brahtz at Jehovas Vidner slår deres børn som led i børneopdragelsen, med reference til hans egen opvækst i 1970’erne. Desværre bakker formanden for støttegruppen for tidligere Jehovas Vidner op om hans argumentation, hvilket endnu engang får foreningen til at fremstå utroværdig.

Her følger en kort historisk redegørelse, som afdækker, hvorfor jeg ikke mener at Martin Brahtz kan anvende fysisk afstraffelse i blandt Jehovas Vidner, som argument for hans borgerforslag. Det var ikke kun Jehovas Vidner, som opdrog deres børn ved anvendelse af tæsk i 1970’erne. Helt frem til 1997 var revselse i mindre omfang tilladt i Danmark. Jehovas Vidner valgte efter pres fra blandt andet frafaldne i 90’erne at ophøre med at anvende fysisk afstraffelse som led i børneopdragelsen i Danmark. Som menigshedstjener og ældste blev fik man indskærpet at man skulle være opmærksomme på forældre, som anvendte fysisk afstraffelse af børn af Vagttårnets ledelse fra slutningen af 1990’erne. Det er naturligvis sørgeligt at Jehovas Vidner først rettede ind efter massivt eksternt pres. Retfærdigvis skal det dog understreges at Jehovas Vidner ikke accepterer fysisk afstraffelse i Damark længere.

Med udgangspunkt heri synes jeg at Martin Brahtz benytter sig af urimelige skræmmebilleder, i et desperat forsøg på at markedsføre sit borgerforslag. Man kan mistænke ham for en så skinger tone, fordi borgerforslaget har meget ringe opbakning.

Støtter jeg borgerforslaget?

Det korte svar er nej. Det skyldes ikke at jeg mener at Jehovas Vidner fortjener skattemæssige fordele i Danmark. Jeg mener bestemt ikke at Jehovas Vidner fortjener en økonomisk status som de har. Min holdning skyldes blandt andet den ekstreme sociale kontrol, som anvendes i sekten. Jeg mener imidlertid ikke at borgerforslag er en metode til anvendelse, da det udelukkende er populistisk pseudodemokrati, og har ingen reel politisk indflydelse. Desuden bakker jeg ikke op om Martin Brahtz og støttegruppens præmis, at Jehovas Vidner skal skal fratages deres rettigheder, fordi de anvendte fysisk afstraffelse i 70’erne. Argumentationen skal være ordentligt og redelig, hvilket ikke er tilfældet i Martin Brahtz indlæg.

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: