Ikke én ældste i Jehovas Vidner vil vie homoseksuelle

homosexuality-1686921_960_720
Homoseksualitet i Jehovas Vidner er bandlyst, og der findes ikke et eneste homoseksuelt par blandt Jehovas Vidner, hverken i Danmark eller på verdensplan.

I en tid hvor der er stort fokus på et mindretal af danske præster, som ikke vil vie homoseksuelle, bør der også rettes fokus på de øvrige kristne kirker og sekter. Folkekirken bliver finansieret delvist gennem skatten, og dermed gør det kirken ekstra udsat for kritik. Kirken må alt andet lige anses for at være en tilnærmelsesvis offentlig institution, og derfor kan kirken ikke tillade sig at gøre forskel på hetero- og homoseksuelle. Derfor mener jeg også kritikken af præster, som afviser at vie homoseksuelle for berettiget.

Der er imidlertid ingen som bekymrer sig om øvrige kristne trosretninger og sekter, som modtager statsstøtte, men som kategorisk afviser at  gifte homoseksuelle. Hvis man hypotetisk forestillede sig en ældste i Jehovas Vidner som viede et homoseksuelt par, ville såvel den ældste som det homoseksuelle par omgående blive udstødt af Jehovas Vidner. På grund af Jehovas Vidners homofobiske holdning, er der ikke et eneste homoseksuelt par i sekten, hverken i Danmark eller på verdensplan.

Hvis dette var tilfældet i en fodboldklub, kan man tænke sig til konsekvenserne fra myndighedernes side samt hvilken mediestorm det ville medføre.

Jehovas Vidner vil som altid argumentere for retten til trosfrihed. Heri har Jehovas Vidner delvis en pointe, men jeg undrer mig over at statten behøver at billige Jehovas Vidners homofobiske holdning, ved at støtten sekten ved en lang række af skattefritagelser. Jeg mener ikke at det er statens opgave at støtte sekter og yderliggående trossamfund med homofobiske holdninger økonomisk.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: