Jehovas Vidners lov er hævet over dansk lov

359595

Den 4. oktober under en debat på DR2,  udtaler socialdemokratiets formand Mette Frederiksen at det ikke er i orden at Shariadomstole i Danmark ikke respekterer dansk lovgivning og desuden påpeger Mette Frederiksen også, at der findes piger som er meget undertrykte som følge af social kontrol og derfor begrænses pigernes muligheder. Endvidere pointerer Mette Frederiksen at religionen skal være underordnet demokratiet.

Jeg er på ingen måde uenig heri, men jeg undrer mig over at fokus er så massivt på muslimske miljøer.

Jehovas Vidner har igennem mange år og  praktiserer stadig princippet at deres fortolkning af bibelen love står over regeringers love. Jehovas Vidners interne love medfører at det ikke er tilladt at stemme ved demokratiske valg i Danmark. Dette kan tilskrives at Jehovas Vidner mener at deres interne love er over dansk lov. Jehovas Vidners holdning er at de ‘adlyder regeringens love så længe disse ikke hindrer dem i at yde Gud hellig tjeneste’ (Jehovas Vinders årbog 2007).

Blandt Jehovas Vidner er der  en massiv social kontrol som medfører at de ikke lader sig integrere i det omgivne samfund, hvilket betyder at unge Jehovas Vidner ikke tør omgås mennesker i det omgivne samfund, og det får meget alvorlige konsekvenser hvis et medlem indlader sig i et forhold med en person uden for sekten. Det kan i yderste konsekvens betyde udstødelse. Den sociale kontrol medfører også at Jehovas vidner kun i meget begrænset omfang må deltage i klubsport og videregående uddannelser.

På samme vis som det har alvorlige konsekvenser at forlade muslimske kredse, medfører det alvorlige konsekvenser at forlade Jehovas Vidner, som kan betyde total isolation fra familie og venner.

Derfor undrer det mig at der ikke er langt større fokus på kristne sekter, som mormoner, pinsekirken og Jehovas Vidner, som alle praktiserer en enorm social kontrol af deres medlemmer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: