Jehovas Vidners lyver om udstødelse og blod

Jehovas Vidner vil til enhver tid holde fast i udgangspunktet at det ikke er tilladt for dem at lyve. De bygger imidlertid mange af deres fabrikerede sandheder på løgne.truth-2069843_960_720Igennem min opvækst og mit voksenliv i Jehovas Vidner var det helt normalt at lyve overfor udenforstående. Udgangspunktet for løgnene har sit ophav i en bibelsk militæroperation, hvor en prostitueret, Rahab, gemmer tre jødiske spioner i fjendeland, men samtidig benægter kendskab til spionerne færden over for sine landsmænd.

Jehovas Vidner mener med udgangspunkt heri at det er legitimt at lyve eller omgå sandhenden, hvis det kan stille sekten i et bedre lys over for omgivelserne. En af mine venner har undrende spurgt mig om hvorfor en arbejdskollega, som er Jehovas Vidner, benægter at Jehovas Vidner udstøder medlemmer og ikke må tage imod blod.

Det er to klassiske eksempler på hvordan Jehovas Vidner omgår sandheden. Når man spørger Jehovas Vidner, hvorfor de udstøder medlemmer, vil er standardsvaret at Jehovas Vidner ikke udstøder, uden at uddybe yderligere. Først ved yderligere udspørgen vil Jehovas Vidnet uddybe at det enkelte medlem udstøder sig selv, ved overtræde – hvad Jehovas Vidner opfatter – bibelens regler. Alternativt vil Jehovas Vidnet svare, vi udstødder ikke, vi udelukker. Der er to ingen forskel på de to handlinger, men der blot tale om et andet ord for den samme handling.

På samme vis vil de svare hvis man spørger, hvorfor Jehovas Vidner ikke må modtage blod.  Jehovas Vidner trænes i at omgås sandhenden i en bog der er skrevet til formålet. Læg mærke til svaret på spørgsmålet:

Hvis nogen siger . . .

’I lader jeres børn dø fordi I ikke vil lade dem få blodtransfusion. Jeg synes det er forfærdeligt’

Hertil kunne man svare: ’Vi har ikke noget imod at de får transfusioner — dem der er mindre risiko ved. Vi har ikke noget imod den slags transfusioner som ikke udsætter os for at få AIDS, gulsot, malaria eller andre sygdomme. (Lad os ræssonere ud fra Skrifterne, Vagttårnet)

Her trænes Jehovas Vidner tydeligt i at omgås sandhenden. Bemærk at de skal sige transfusioner – og ikke blodtransfusioner. Dette skyldes at Jehovas Vidner gerne må modtage transfusion af væsker, men ikke af blod. For sekten handler det om at aflede opmærksomheden fra det reelle. Det bliver ikke bedre af at man læser videre i guiden, hvor usandhederne tager til (klik på  link).

Imidlertid er det korrekt at Jehovas Vidner lader børn dø, som følge af forbuddet mod blodtransfusion, hvilket en enkel søgning på Google kan bevise.

Hvad angår udstødelsen er der ingen tvivl om at de udstøder (eller udelukker medlemmer), hvilket tydeligt fremgår af følgende citat fra www.jw.org:

Hvis en broder eller søster forsætligt øver synd uden at angre, må de ældste ikke lade være med at udelukke vedkommende af menigheden fordi de vil bevare et fredeligt forhold til ham eller hende. (Vagttårnet 15. august 2011)

I såvel i deres trykte materiale og på deres møder, er der ikke tvivl om udelukkelse.

I begge tilfælde besvarer Jehovas Vidner usandt, men de forsøger at spinne til egen fordel. Dette gør de i et forsøg på at fremstå pænere overfor omgivelserne i en slags charmeoffensiv, som er meget usympatisk.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: