Jehovas Vidner i tam afstandstagen til børnemisbrug

Ken Malmstrøm forsøger at bortforklare pædofili i Jehovas Vidner
Ken Malmstrøm i et forsøg på at tage afstand fra pædofili på Jehovas Vidners vegne

Jehovas Vidners årlige sommerstævne i Silkeborg afstedkom et foredrag, som er et forsøg på at tage afstand til seksuelt misbrug af børn. Det er interessant at Jehovas Vidner synes det er nødvendigt ved et internt stævne at bruge tid på at tage afstand til noget, som de påstår at de altid har taget afstand til. Dette skyldes naturligvis den megen omtale af Jehovas Vidners bekymrende håndtering af incest som internationalt når højder, som kun den katolske kirke kan overgå. Der har gennem længere tid pågået undersøgelser i Australien og for nylig også i England, som følge af at Jehovas Vidner gennem årtier har forhindret ofre i at anmelde incest til politi og øvrige sociale myndigheder.

Det som især er interessant ved foredraget, som blev holdt af Ken Malmstrøm, som er ældste i Jehovas Vidner er ikke det som blev sagt, men dét som ikke blev nævnt. Indledningsvist kan det bemærkes at Ken Malstrøm er højt placeret i Jehovas Vidners hierarki, og tidligere har været kredstilsynsmand.

I foredraget gør Ken Malmstrøm et ihærdigt forsøg på at tage afstand til seksuelt misbrug, men det som ikke bliver omtalt med et ord, er hvilke forholdsregler som er, når skaden er sket. Hvordan bør det enkelte medlem håndtere sager om seksuelt misbrug? Grunden til at det ikke omtales, skyldes at disse foredrag er stramt styret af det Styrende Råd i New York. I udbredte dele af verden ønsker Jehovas Vidner stadig ikke at seksuelt misbrug anmeldes til politiet, før en komite af ældste har foretaget deres vurdering og afgivet dom i sagen.

I Danmark kan det det tillades at misbrug anmeldes parallelt med at Jehovas Vidner foretager en intern undersøgelse. Imidlertid kan seksuelle krænkere klare frisag internt i Jehovas Vidner, på trods af at de får en dom i det danske retssystem. Hvorvidt at det er velset at anmelde krænkere i Danmark, før ældsterådet har godkendt dette er mere tvivlsomt.

Interessant er det ligeledes at Ken Malmstrøm i sit foredrag ligestiller pornografi med seksuelt misbrug, hvilket er med til at understrege at Jehovas Vidner ikke forstår alvoren af seksuelt misbrug.

Foredraget kan ses nedenstående:

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: