Vagttårnet kæmper for trosfrihed, men der er ingen trosfrihed i Jehovas Vidner

jehovas-vidner-skilt-foto-rolf-larsen
Jehovas Vidner agerer dobbeltmoralsk når det kommer til spørgsmålet om trosfrihed.

Dansk Jehovas Vidne er fænglset i Rusland, som følge af at han foretog sig ulovlige handlinger ifølge russisk lovgivning. Danskeren har sammen med en gruppe af russiske Jehovas Vidner været samlet for at dyrke deres religion. Forbrydelsen består i at danskeren læste op af bibelen da de russiske myndigheder ankom til forsamlingen. Imidlertid har Rusland forbudt Jehovas Vidner alle deres tilknyttede aktiviteter (dr.dk). Dette har Vagttårnet i Holbæk udnyttet til egen fordel og har trukket offerkortet. Vagttårnet mener at den danske ambassade skal gå ind i sagen for at få frigivet det danske Jehovas Vidne. Dermed ønsker Vagttårnet at puste til ilden i forhold til det i forvejen anspændte forhold som der er mellem Vesten og Rusland.

Der er imidlertid tale om markant dobbeltmoral hos Vagttårnet. Den trosfrihed som Jehovas Vidner kæmper for i den aktuelle sag gælder ikke internt i sekten. Jehovas Vidner har end ikke lov til at undersøge andre trossamfunds materialer. De må heller ikke deltage i andre religioners religiøse aktiviteter. Således fremgår det af Jehovas Vidners hemmelige ældstebog at hvis et medlem blot deltager i en barnedåb i folkekirken, så skal det pågældende medlem udstødes af Jehovas Vidner. Udstødelsen medfører fuld isolation fra den udstødtes familie og venner, som stadig er en del af den ekstreme sekt.

Det er nemlig forbudt for Jehovas Vidner at beskæftige sig med andre religioner ved at læse religiøse tekster eller deltage i andre trosamfunds religiøse aktiviteter. Forbuddet er så ekstremt, at de mange vinduespudsere i Jehovas Vidner ikke må pudse vinduer for kirker eller øvrige religiøse bygninger, som ikke er Jehovas Vidners. Det medfører hårde sanktioner, hvis et medlem forbryder sig mod forbuddet.

Dermed har Jehovas Vidner et forklaringsproblem når de kræver trosfrihed – en trosfrihed de ikke tillader deres egne medlemmer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: