Et fældende bevis for mig

2017-05-03 18.01.41
Udgivet at Vagttårnet på dansk i 1969.

Jehovas Vidner gør en dyd ud af at fortælle at de aldrig har lagt sig fast på årstal. Det er en fortælling som foretages gang på gang til deres møder og når de banker på folks døre. Imidlertid er der mange tidligere Jehovas Vidner som fortæller det modsatte og lister en lang række årstal op, for hvornår Jehovas Vidner skulle fastlagt dommedag (Harmagedon).

De sidste år inden jeg forlod Jehovas Vidner begyndte jeg at grave heri og fandt frem til at året 1975 har fyldt meget i Jehovas Vidner især i 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne, også mere end Jehovas Vidner og især Vagttårnselskabet vil være ved. Efterfølgende revsede det styrende råd de enkelte medlemmer til at have tillagt året for stor betydning, men overværede man sommerstævnerne, blev der ikke lagt fingre imellem – 1975 var året for Harmagedon. Sektens ledelse var dog så snu at de kun i meget begrænset omfang nedfældede deres dommedagsprofeti på skrift.

For den person som er godt bekendt med Jehovas Vidners doktriner, vil dog forstå at bogen “Evigt Liv i Guds Børns Frihed” udgivet på dansk i 1969 ikke lagde fingre imellem. Bogen mere end antydede Harmagedons komme i 1975. Du kan ved selvsyn se og læse deres påstande nederst i denne artikel. I bogen påstår Det Styrende Råd at Guds 7. tusindsårsperiode vil begynde i 1975. Samtidig viser det efterfølgende skema at den 7. tusindsårsperiode vil udløbe i år 2.975. Der er ikke så meget at være i tvivl om, da Jehovas Vidner satte og sætter lighedstegn mellem den 7. tusindårsperiode og tusindårsriget, som først indtræffer efter dommedag.

Så heri var beviset for at Det Styrende Råds påstand var at dommedag ville indtræffe i 1975. Da jeg gjorde denne opdagelse var det endnu et afgørende forhold, som gjorde at jeg tog mere afstand til Jehovas Vidner. Ikke så meget på grund af selve påstanden, men mere det at sekten bagefter har haft meget travlt med at påstå at de ikke forsøgte at forudsige dommedag og yderligere bebrejdede de menige medlemmer for at tro herpå i 1976 og årene herefter.

2017-05-03 18.02.12
Uddrag fra side 29 i bogen “Evigt Liv i Guds Børns Frihed” (1969)
2017-05-03 18.02.41
Uddrag fra side 31 i bogen “Evigt Liv i Guds Børns Frihed” (1969)
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: