Er Jehovas Vidner en totalitær sekt?

Den russiske højesteret har torsdag d. 21. april 2017 indført forbud mod Jehovas Vidner og sekten skal overdrage al ejendom på russisk jord til staten. Begrundelsen herfor er at Jehovas Vidner er en totalitær sekt.

russia

Lad mig indledningsvis understrege, at jeg ikke ønsker forbud mod Jehovas Vidner, men på den anden side skal den danske stat ikke støtte sekten økonomisk eller moralsk. Dette skyldes at Jehovas Vidner er en totalitær sekt, hvilket jeg vil begrunde nedenstående.

At have en totalitær ideologi indebærer at man ønsker at beherske alle samfundslivets områder, og hverken anerkender eller tåler opposition med afvigende opfattelser – altså et diktatur (Den Store Danske, Gyldendal).

Jehovas Vidners grundtanke er at alt skal styres teokratisk, hvilket betyder at det er Det Styrende Råd i USA, som udstikker alle love og retningslinjer. Det Styrende Råd udstikker retningslinjer om alt fra forbud mod onani til hvilket tøj vidnerne har på og hvilken musik de må høre. Hvis man man opponerer mod disse retningslinjer risikerer man udstødelse fra sekten, hvilken indebærer fuld isolation fra familie og venner på livstid. Der er ikke mange frie valg for Jehovas Vidner, da sekten har retningslinjer for alt.

Det Styrende Råds dannelse er ukendt for såvel sekten selv som for omverdenen. Det bliver ikke demokratisk valgt. Når en mand er blevet en del af Det Styrende Råd, vil han kunne sidde i råddet resten af livet. Bemærk at jeg bevidst har skrevet mand, da kvinder er forment adgang til Det Styrende Råd. Dermed er der tale om et præstestyre, som kun er kendt tilsvarende i Iran.

Så den russiske højesterets vurdering af Jehovas Vidner som en totalitær sekt er helt korrekt. Imidlertid er jeg ikke af den overbevisning at forbud er en del af løsningen, hverken i Rusland eller Danmark. Imidlertid er det uforståeligt at den danske stat yder store summer direkte og indirekte statstilskud til totalitære sekter som Jehovas Vidner. Endvidere er sekten blåstemplet til at foretage vielser i Danmark.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: