Læk – Hemmelig instruktionssvideo for ældste

Jehovas Vidner har de seneste år anvendt video i langt større omfang til at instruere på både menige medlemmer, men også højerestående medlemmer af sekten.

På en hemmelig del af jw.org, kan ældste og menighedstjenere få adgang til forskellige film. Jo højere i hierarkiet et Jehovas Vidne er, desto flere af disse film gives der adgang til. En ting er dog sikkert, kvinder er forment adgang til disse film. Dette skyldes at kvinder ikke kan få en højerestående rang i Jehovas Vidner.

Af og til slipper nogle af disse videoklip dog ud til offentligheden. Et af disse klip er en video, som instruerer ældste i hvordan de skal handle, når de bliver udpeget til at være en del af et dømmende udvalg.

Et dømmende udvalgt nedsættes når en person anklages eller selv tilstår en overtrædelse af Jehovas Vidners regler. Det dømmende udvalg skal herefter vurdere om personen har overtrådt reglerne, og desuden vurdere en eventuelt “ægthed” af fortrydelse. Videoen omhandler en ung mand, som har haft sex med en kvinde, som ikke er Jehovas Vidner. Dette er resulteret i at kvinden er blevet gravid. Den unge mand fortyder sine handlinger.

Bemærk at videoen bliver fremstiller ham som et offer, der udnyttes af en kvinde, som ikke er Jehovas Vidner. Desuden er det værd at bemærke at de ældstes holdning er at han bør bryde forholdet til kvinden, og dermed ikke tage fuldt ansvar i forhold til det barn, som han bliver far til.

Yderligere er det værd at bemærke at de ældste vurderer hans anger på en skala, ud fra hans udtalelser. Med andre ord – har den unge mand sagt de korrekte ting. Som følge af at den unge mand ikke har dette beslutter det dømmende udvalg at udstøde den unge mand.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: