Tjenesterapport ændret i 2015

I 2015 ændrede Jehovas Vidner deres tjenesterapport, som anvendes til månedlig indrapportering af det enkelte medlems aktiviteter. Dette er bemærkelsesværdigt, da det indikerer hvilket fokus Jehovas Vidner har i deres forsøg på at omvende udenforstående.

2016-07-11 19.42.41.jpg
Jehovas Vidners nye rapporteringsformular

Det forventes at alle Jehovas Vidner fra de tidlige barneår til de deres død vil forsøge at omvende mennesker til deres tro. Jehovas Vidner omtaler denne pligt som forkyndelsen. Igennem mange år har fokus i deres forkyndelse været på hvor mange blade og bøger, de har udleveret til udenforstående, som de betegner som “ikke-troende”. Desuden har deres fokus på at foretage opfølgende besøg hos “ikke-troende” – en aktivitet de betegner som “genbesøg”. Formålet med disse genbesøg er på sigt at få disse mennesker til at tage imod et “bibelstudium”, som ikke har ret meget at gøre med at studere bibelen. Bibelstudiet har til formål at overbevise mennesker om at Jehovas Vidners lære er den endegyldige sandhed og dermed i sidste omvende folk til at blive Jehovas Vidner.

Med den nye formular til rapportering er der sket en væsentlig ændring i fokus. Nu er fokus rettet mod at fremvise kortere film til mennesker, som de møder på gaden eller når de banker på folks døre. Dette har mange fællestræk med Jehovas Vidner i 1930’erne og 1940’erne, hvor der var et stor fokus på at afspille grammofonplader for “uvidende” mennesker. Nu er missionærgerningen igen overladt til et medbragt medie – i form af en tablet eller ipad. Jehovas Vidners ledelse – Det styrende råd – må have en klar forventning om at denne digitalisering af deres forkyndergerning vil kunne omvende flere mennesker, nok især i 3. verdenslande, hvor denne teknologi stadig kan imponere den uuddannede og fattige befolkning.

Ingen tvivl om at filmene som Jehovas Vidner producerer – især de som er målrettet børn – er blevet en intern succes for sekten. Især filmene om en dreng ved navn Caleb er blevet en stor

imageproxy.jpg
Caleb (t.h.) er hovedpersonen i Jehovas Vidners animerede tegnefilmsserie

succes, og sekten producerer løbende nye film i serien. Jehovas Vidner har dermed fundet et medie som kan fange børn og sikre indoktrineringen af deres lære, således at børn kan blive døbt i 12-15-års alderen.

Der lægges stort pres på børn og unge, som er opvokset i Jehovas Vidner. Presset omhandler vigtigheden af at blive døbt i en tidlig alder, da dåben har  konsekvenser for mulighederne for at forlade Jehovas Vidner.  Når først man er døbt i Jehovas Vidner, kan det have store konsekvenser at forlade sekten. Alene det at finde en kæreste uden for sekten kan betyde udstødelse, og dermed total afskærelse fra familien.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: