Sekter får store summer i statsstøtte

Du tænker sandsynligvis at dette er usandsynligt – men det er fakta. I Danmark får en række sekter statstøtte.

Skat har udarbejdet en liste over godkendte foreninger i Danmark (SKAT: Liste over godkendte foreninger). Penge som medlemmer donerer til disse foreninger er fradragsberettiget. Herunder er en række religiøse foreninger blandt andet Jehovas fa784a188e74200466897b4545e8a5e5Vidners Rigssalsforening og Vagttårnets Bibel og Traktatselskab. Blandt øvrige sekter er mormoner og en række frikirker. Desuden får også Scientologerne statsstøtte selvom deres tilgang er mere kreativ. Af Skats liste fremgår foreningen med navnet Unge for Menneskerettigheder. Samtlige medlemmer i bestyrelsen er Scientologer (Kristelig Dagblad 2006). Hvor mange af pengene som bliver i foreningen vides ikke, men ifølge Robert Dam, tidligere Scientologmedlem, strømmer store summe fra “godgørende foreninger” og over i Scientology. Statskassen går dermed glip af mange millioner kroner og derved ydes der statsstøtte til foreninger, som er ledet af sekter i Danmark.

Da ingen af ovennævnte sekter og deres foreninger offentliggør regnskaber er det umuligt at få indblik i hvad de mange donationer går til. Det er således umuligt at se hvor mange af pengene der strømmer ud af Danmark.

Det undrer mig hvorfor der er så strenge krav til offentliggørelse af regnskaber blandt virksomheder, mens at der ikke er krav om offentliggørelse af  religiøse foreningers regnskaber. Der kan således være store pengesummer som strømmer ud af Danmark, og som kun kommer ledelsen i sekterne til gode. Det vides ikke hvad disse penge bruges til.

Min opfordring til politikerne er at lukke dette hul – stop statsstøtten til sekter i Danmark!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: